• Inbjudan till solcellskväll onsdagen den 20 mars kl. 18.30

Vår sponsor Alstra Energi bjuder in till en solcellskväll i klubbstugan på Örebäcksvallen onsdagen den 20 mars kl. 18.30. Båstads GIF för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Säsongen avslutad.

Tiden går så fort. En innebandysäsong till är slut för herrarna. En säsong full av mycket positivt. Det har varit mycket upp och lite ner. Alla killar i laget har utvecklats otroligt mycket denna säsong, det är mycket innebandy i alla. Nu ska vi bara bli äldre och få rutin och göra rätt saker. Vi har känt i nästan alla matcher att vi håller hög nivå och hänger med mot alla motstånd. Många av målen vi har släppt in har vi bjudit på. Så till nästa säsong ska vi bli bättre på att ta rätt beslut och spela säkrare. "Nästa säsong ska vi"... ja ni läste rätt! Jag och Bergman kör vidare nästa säsong med. Vi är ett fantastiskt gäng med många härliga individer. Ungt och äldre i en god mix. Vi har några killar i laget som är födda 2005 som tar studenten till sommaren. Tyvärr kommer vi tappa några av dessa killar till lumpen och studier, men i övrigt verkar alla andra sugna på att fortsätta. Vi kommer att fortsätta att träna på onsdagar ett tag till. Sen kommer jag att köra en träning i veckan på torsdagar för både tjejer, killar, herrar och damer efter säsong. För att inte lägga innebandyn helt på is från Mars till Augusti. Det är många månader utan innebandy där några kan hitta andra intressen eller tappa suget. Så för att hålla innebandyn vid liv så kör vi lätta träningar med mycket klubba och boll på torsdagar. Återkommer med tid. Stort tack för denna säsong Båstads GIF, Bergman och Båstads innebandy herrar. IB Senior för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Dam: VV84 - BGIF 4-0

Sista bortamatchen när vi mötte seriesegrarna i VV84. Är nog den tuffaste bortamatchen i serien, men tjejerna går in i matchen med stor frenesi och taggade till tusen. Första perioden är jämn och känns som det kommer bli en tät match det här. Poängligaledaren i serien Wilma Holmqvist gör enda målet i perioden och 1-0 till VV efter första 20. Riktigt bra period av Giffen där vi håller VV på utsidan av vår box, samtidigt som vi skapar en hel del framåt. Ytterligare 2 mål av dom röda i mittperioden gör totalt 3-0 till VV. Sista perioden jagar tjejerna på riktigt bra och vi har bl a friläge samt skott i stolpen, men den lilla vita vill inte in och matchen slutar 4-0 till hemmalaget. Ändå en gedigen och stabil insats av Giffens damer. Priset "matchens lirare" i Giffen får Felicia för en riktigt bra arbetsinsats matchen igenom. Nu laddar vi om för en ny bra träningsvecka där vi avslutar veckan med sista matchen för säsongen på Lördag Kl 15:00 hemma i Strandäng mot Häljarp. Så se till att komma ner och stötta tjejerna i sista matchen! Det är dom värda! IB Dam för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • Roligt derby i försäsongens fjärde träningsmatch

Försäsongens fjärde träningsmatch spelades mot lokal- och seriekonkurrenten Förslövs IF. Matchen slutade med seger för dem randiga med 3-1 (2-0). Huvudtränare Markus Arvidsson ger sin bild av matchen: - Ännu en bra träningsmatch och vi fortsätter vår positiva utveckling och blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Första halvlek är riktigt stark från vår sida och vi går rättvist till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Andra halvlek är mer upp och ner där vi varvar bra perioder med något sämre perioder. På det stora hela ändå en bra andra halvlek där vi radar upp kvalitativa målchanser och kan göra betydligt fler mål än det mål som vi mäktar med att göra i andra. Det målet som vi gör i andra halvlek är en riktig pärla där Isac Uddling efter ett fint anfall drar till med ett kanonskott i det högra krysset som är helt otagbart för Förslövs målvakt. Summa summarum en bra och rolig lördag och vi tackar Förslöv för en utvecklande match och välkomnar dem på nytt den 7/4 då vi möter dem igen i seriepremiären på vårt fina konstgräs. Båstads GIF ställde upp på följande sätt: Jonathan Larsson – Viktor Hägerström (ut 46), Linus Malm(K) (ut 60), Anton Örth, Isac Uddling – William Arvidsson, Faris Ferizi (ut 60), Egon Sterner -, Hannes Melin - Mikael Bohlin (ut 46) - Hampus Runemo Ersättare: Emrik Boysen(in 60), Leo Falk(in 60), Anton Isberg (in 46), Filip Larsson (in 46), Magnus Kjelsson Målskyttar: Hampus Runemo, Hannes Melin & Isac Uddling. Båstads GIF för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch herrlaget fotboll lördag 9/3 kl. 12.15

Lördag 9/3 kl. 12.15 är det derbyträningsmatch mellan Båstads GIF och Förslövs IF (herr) hemma på vår konstgräsplan. En försmak av kommande seriemotståndare, då båda lagen spelar Herr Div 5. Då solen ser ut att skina även imorgon, öppnar vi upp kiosken. Så kom till konstgräsplanen imorgon för rolig match, trevlig sällskap och gott kaffe! Varmt välkomna! Båstads GIF 8 mar 0kommentarer
  • Härlig lagseger mot FCH

Båstads Gif - FC Helsingborg 4-2 En riktig lagseger kom senast mot FC Helsingborg som gästade Strandäng på Söndagen. Efter två jämna perioder, så skulle allt avgöras i tredje. Med underläge 1-2 inför sista perioden så knyter Giffens damer nävarna och vänder och vinner matchen med 4-2, efter 3-0 sista 20 minuterna. Inget snack om vilket lag som ville mest! Matchens lirare blir Elin. Giffens målskyttar Lina 2 samt Elin och Trine ett mål var. IB Dam 6 mar 0kommentarer
  • Träningsmatch herrlaget fotboll lördag kl. 11.15

Lördag kl. 11.15 spelar vårt herrlag en intressant träningsmatch mot Landvetter IS P 19, hemma på vår konstgräsplan! Direkt efter herrlagets match kl. 13.00 spelar P 16 år träningsmatch mot Svalövs BK, så en heldag på konstgräset. Och glöm inte en tur inom vår loppisbutik på Örebäcksvallen först! Varmt välkomna! Båstads GIF 1 mar 0kommentarer
  • Sur förlust, men vi kommer igen

Senaste två matcherna för innebandydamerna har varit 2:an och 3:an i serien och det har varit jämna matcher, bägge två. Tyvärr nesliga förluster i en 2 måls förlust i Kristianstad samt uddamålsförlust hemma mot andraplacerade Bjärred. Oerhört jämna matcher bägge två.... 2 matcher med bra spel och som gav mersmak! Så kom bortamatchen då mot Emmaljunga i fredagskväll. Åter igen en prestationsmässigt bra match av tjejerna, och sett till matchens 60 min så borde 3 poäng följt med hem till Båstad, men nu blev det tyvärr inte så. 6-4 till hemmalaget trots en härlig kämparinsats. Målskyttar för Giffen blev Anna S, Hilla, Hanna och Lina. Vi knyter nävarna och jobbar vidare här under sportlovsveckan och siktar redan nu in oss på nästa match som är mot FC Helsingborg hemma i Strandäng Kl:13:00 Söndag 3 Mars..... Väl mött.. /Tränarna för damlaget IB Dam 18 feb 0kommentarer
  • Underbar vinst i Bromölla

I Fredags drog vi till Bromölla med innebandyherrarna för att spela säsongens längsta bortamatch. Vi har nog licensierat seriens största trupp men just i fredags åkte vi iväg med seriens tunnaste. Några bortresta, någon sjuk och många skador. En målvakt, åtta utespelare (jag inräknad) och en lagledare Bergman. Taktiken var klar. Försöka ha boll mycket och länge även om de pressar oss och enkla uppspel och avslut. Vi märker tidigt att de inte pressar oss och vi tillåts att ha mycket boll och spela enkelt. Men två enkla misstag gör att de får göra 2-0 ganska enkelt. Vi går till paus med en konstig känsla. Normalt hade kanske varit att matchen redan var avgjord i och med lång resa, liten ung trupp, fylld Bromölla hall med invigning av deras nya golv och underläge 2-0. Men samtidigt så kändes det så bra?! Vi hade ju mycket boll och spelade enkelt och bra. Vi fortsätter i andra med högt tempo, skapar mycket och är först på bollen. Vi vinner andra perioden med 2-0 så inför sista är det lika. Vi kämpar och sliter och är trötta i tredje perioden. De får gör ytterligare ett mål från vår höger kant. Jag blir arg, sur och frustrerad, mestadels på mig själv men även på domarna (som kanske inte förtjänade det). Mitt i allt tumult så kvitterar vi, bara en minut senare. Och all trötthet och frustration bara försvinner. Vi är med igen. 2 minuter efter det så får vi även powerplay som vi gör 4-3 i efter bara 20 sekunder. Resterande 8 minuter av matchen ställer vi alla upp och ger allt. Oliver i målet var fantastisk med några avgörande räddningar i slutet. Signalen går och en känsla av lättnad och glädje utbryter. Vinst 4-3, med denna tunna, unga trupp. Victor, Leo och Tom födda 2006. Elvin, Felix och Lukas födda 2005. Jonathan född 2003. Och sen spetsat med papporna Zeke, Oliver och Bergman. En vinst som killarna kommer ta med sig för alltid. Tack IB Senior 28 jan 4kommentarer
  • Bra start på det nya året!

Det nya året börjar bra för oss. Vi åker ner till en svårspelad Kulladals Sporthall och ska möta Johannas gamla klubb Malmhaug. Vi startar matchen riktigt bra och som när vi senast mötte Malmhaug så tenderar detta också till att bli en jämn drabbning. En bit in i första perioden får Malmhaug en utvisning och det utnyttjar vi genom att Elin får till ett bra avslut och 1-0 till Giffen. När andra perioden startar är vi inte på tårna alls och Malmhaug gör 3 snabba mål på de första 5 minuterna i perioden. Tung uppförsbacke just då, men tjejerna knyter näven och efter bra spel och mål av Hanna och Hilla så är vi nästan ikapp... Härligt utkast/assist också av vår målvakt Ebba där på Hillas mål! Så inför sista perioden står det 4-3 till Malmölaget. I tredje perioden finns det ett lag på banan som dominerar och det är Giffen som trycker tillbaka Malmhaug ordentligt och vänder matchen helt och hållet. Genom ett bra försvarsspel och mål i sista perioden av Ida och Hilla så vänder tjejerna på matchen till en go vinst. Matchen slutar med 5-4 vinst till oss och då hjälper det ju inte ens att Malmhaug tar ut sin målvakt i slutet för att jaga kvittering. En gedigen och härlig insats av vårat Båstad gäng tack vare en kombo av bra försvarsspel, bra målvaktsspel och effektivitet i anfallen. 3 poäng och en rätt härlig hemfärd blev det denna Lördag. Som sagt... En bra start på det nya året.... IB Dam 14 jan 0kommentarer