Munka Ljungby IF

Referat

Referat: Båstads GIF - Munka Ljungby IF

Med fantastiska förutsättningar gick vi in mot den tredje hemmamatchen fast beslutsamma att vända trenden och vinna.

Första halvlek är lite trevande. Vi har mest boll och kommer till en del halvlägen utan att vara tillräckligt fokuserade i de avgörande detaljerna. Defensivt ligger vi däremot helt perfekt och Munka tillåts knappt skapa någonting alls framåt.

I halvtid pratar vi om hur viktigt det är att vi fortsätter nöta på med vårt spelsätt men vara mer fokuserade och skärpta på offensiv planhalva.

När andra akten började drog vi direkt upp tempot och hittade många fina lösningar i det offensiva. Trots att vi inte lyckades få in bollen så fortsatte vi mala ner bortalaget genom vårt passningsspel.
När det väl lossande så kom våra båda mål tätt och var nästan identiska.
Hampus Runemo, som äntrade planen med 30 minuter kvar, kom loss på kanten och serverade fint in bollen till först Benjamin Stefansson som satte 1-0 i 69’, och sen Mikael Bohlin som drog in 2-0 i 72’.

Därefter kontrollerar vi matchen på ett bra sätt och skapar ett par målchanser till, bland annat ett avslut i ribbans underkant från nära håll.

Munka har egentligen bara 2 bra målchanser i andra halvlek där man missade ett friläge och hade ett långskott som drog i Jonathan Larssons högra stolpe.

En fin insats, framför allt andra halvlek, som vi tar med oss till nästa match då vi åker till Norrvalla IP för match mot Kullavägens BK